ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΤΕΣ

Αγροτική Εμπορική Έκθεση 2013

Σας ενημερώνουμε πως από την Δευτέρα 3 έως 21 Ιουνίου 2013 ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενοικίαση των Περιπτέρων της Εμπορικής Έκθεσης της 5ης Γιορτής Φιστικιού για εκθέτες που συμμετείχαν με περίπτερα στις προηγούμενες διοργανώσεις.
Οι αιτήσεις για νέους εκθέτες θα γίνονται δεκτές από τις 5 έως 19 Ιουλίου 2013.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Α. τα οποία βρίσκονται στην οδό
Π. Αιγινήτου 4, τηλ: 22970 22067, καθημερινά από 09:00 έως 12:00.

ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
α) Αγροτικό Περίπτερο 3m x 3m 200€
β) Εμπορικό Περίπτερο 3m x 3m 400€
γ) Περίπτερο Γαστρονομίας 3m x 3m 450€
δ) Εμπορικό Περίπτερο 6m x 3m 800€
Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 23%

Προκαταβολή 50% του αντίστοιχου ποσού με την υποβολή της αίτησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Τζίτζης Νικόλαος

 

 

Αγροτική - Εμπορική Έκθεση 2012

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ AEGINA FISTIKI FEST 2012 

Α.  Γενικά

Η αγροτική – εμπορική έκθεση του Aegina Fistiki Fest 2012 θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι και τις  23 Σεπτεμβρίου 2012 (Πέμπτη – Κυριακή).

Φιλοσοφία της έκθεσης είναι η προώθηση του φιστικιού Αιγίνης και των παραγώγων του, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ντόπια αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Η Οργανωτική Επιτροπή και φέτος θα προσπαθήσει  να μην μετατοπισθεί υπέρμετρα το κύριο βάρος της έκθεσης σε προϊόντα άσχετα με το φιστίκι και τα παράγωγά του.

Ως εκ τούτου, κάθε εκθέτης που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή με εκθέματα που δεν έχουν άμεση σχέση με το φιστίκι, θα πρέπει :

(α) να περιγράψει λεπτομερώς τα προϊόντα του και τον τρόπο προβολής τους στα πλαίσια της έκθεσης   και

(β) να δεσμευτεί ότι μέσα από το περίπτερό του θα τονίζει και θα προβάλει το νησί γενικά ή τυχόν υπηρεσίες που απευθύνονται και στο νησί.  Επιπλέον, η διακόσμηση των περιπτέρων αυτών θα πρέπει τουλάχιστον να έχει αναφορές στο φιστίκι ή την Αίγινα γενικότερα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Aegina Fistiki Fest 2012 διατηρεί το δικαίωμα χρήσης του χώρου της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης για το συγκεκριμένο τετραήμερο κατά την κρίση της και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία  και  τους διαπιστευμένους εθελοντές θα τηρεί την σωστή λειτουργία και τάξη.

Β.  Δικαίωμα συμμετοχής 

1.  Στην αγροτική – εμπορική έκθεση της Γιορτής Φιστικιού 2012, δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α)   Παραγωγοί  Αιγινήτικου αποκλειστικά φιστικιού.
Δεν επιτρέπεται  η προώθηση άλλου τύπου κελυφωτού φιστικιού, χύμα  ή σε συσκευασίες.

β)   Μεταποιητές και έμποροι προϊόντων που έχουν ως βασικό συστατικό το φιστίκι.
γ)   Αγρότες που παράγουν άλλα αγροτικά προϊόντα στην Αίγινα.

δ)   Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων και λιπασμάτων, σχετικών με την καλλιέργεια της φιστικιάς.
ε)   Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι.

στ) Χειροτέχνες και βιοτέχνες που παράγουν στην Αίγινα, παραδοσιακά ή και άλλα προϊόντα όπως : κεραμικά, είδη δώρων,

κοσμήματα, καλλυντικά, κ.λ.π.

ζ)  Σύλλογοι και Ενώσεις που τα μέλη τους παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν και να τα

εμπορευθούν.

ε)  Περιορισμένος αριθμός  επιχειρήσεων του χώρου εστίασης και πρόχειρου φαγητού (κρεπερίες, ψητοπωλεία,

σαντουιτσάδικα, κλπ. ).   Η στέγασή τους στους ειδικά προβλεπόμενους χώρους της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης

που θα ονομάζονται Gastronomy Point, προϋποθέτει ότι αποδέχονται τους εξής επιπλέον βασικούς όρους :

  i )  η αισθητική και των περιπτέρων αυτών θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ και

  ii) οι κύριες  γαστρονομικές τους προτάσεις θα περιλαμβάνουν και φιστίκι Αιγίνης.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής σε ομαδικά  περίπτερα, που θα παρασχεθούν κατ’ εξαίρεση από την Οργανωτική Επιτροπή, έχουν:

-    Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν αλλά και μεμονωμένες ξενοδοχειακές ή άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσα από το διπλό περίπτερο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας, χωρίς δικαίωμα εμπορικών συναλλαγών.

-    Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία, Μ.Κ.Ο. κ.λ.π., που θα δηλώσουν έγκαιρα ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα (1) κοινόχρηστο περίπτερο  που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό. Το έργο τους θα μπορεί να προβληθεί μέσα από  ενημερωτικά φυλλάδια ή/ και μπροσούρες, που θα τοποθετηθούν  σε ειδικά stands.

Επισημαίνεται ότι, σε κανένα άλλο σημείο της εμπορικής έκθεσης δεν θα επιτρέπεται η παρουσία μικροπωλητών, η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων, η διανομή κομματικού ή παραταξιακού υλικού, η τοποθέτηση πινακίδων ή η οποιαδήποτε & με οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια προώθησης ή προβολής προϊόντων, υπηρεσιών, ιδεών, προσώπων κ.λ.π, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Οργανωτικής Επιτροπής

2.  Για όσους συμμετείχαν στις προηγούμενες Γιορτές του Φιστικιού:

Όλοι όσοι υποστήριξαν με την συμμετοχή τους στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση τη Γιορτή του Φιστικιού τις προηγούμενες χρονιές και τα περίπτερά τους σχετίζονταν άμεσα με την προώθηση του φιστικιού, των παραγώγων του  και των λοιπών τοπικών προϊόντων έχουν αυτόματα το δικαίωμα της συμμετοχής στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του 2012, με το ίδιο μέγεθος περιπτέρου και στην ίδια περίπου όπως πέρυσι θέση, εφόσον είναι εφικτό.

Οι συμμετέχοντες στα προηγούμενα Φεστιβάλ θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά από την ΚΕΔΑ.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την  αίτηση συμμετοχής  τους  στην ΚΕΔΑ Αίγινας – Γραφείο Γραμματείας του Φεστιβάλ και ταυτόχρονα  να  καταβάλουν  τη προβλεπόμενη προκαταβολή, εντός της προθεσμίας από τις 7 έως και τις 21  Ιουνίου 2012.

Σε περίπτωση που υπάρξουν από πλευράς του εκθέτη αιτήματα τροποποίησης της συμμετοχής του, είτε ως προς τη θέση, είτε ως προς το μέγεθος, είτε ως προς τα είδη των προϊόντων που διακινεί, η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάσσεται για τους όρους της συμμετοχής καθώς και για την θέση του περιπτέρου και θα απαντήσει στα αιτήματα του εκθέτη εντός του δεκαημέρου από 22 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2012. Τα ίδια ισχύουν και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης.

3.  Νέες συμμετοχές:

Όσοι πληρούν τις  προϋποθέσεις που αναλύθηκαν σε προηγούμενο κεφάλαιο και έχουν ή σκοπεύουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του Aegina Fistiki Fest 2012 στην ΚΕΔΑ Αίγινας- Γραφείο Γραμματείας του Φεστιβάλ (Π. Αιγινήτου 4 – τηλ.: 22970 22067) από τις 2 Ιουλίου έως και τις 18 Ιουλίου 2012.

Οι αιτούντες παραδίδουν συμπληρωμένη πλήρως την σχετική αίτηση, η οποία παίρνει αύξουσα  αρίθμηση και επιλέγουν το επιθυμητό  σημείο τοποθέτησης του περιπτέρου τους από τον σχετικό χάρτη  που θα βρίσκεται στην ΚΕΔΑ Αίγινας – Γραφείο Γραμματείας του Φεστιβάλ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των θέσεων των  περιπτέρων. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν δεσμεύεται για την παραχώρηση διπλού περιπτέρου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί  από τη συνολική συμμετοχή και την φέρουσα ικανότητα του χώρου που θα διεξαχθεί η έκθεση.

Οι Αιτούντες θα πληροφορηθούν για την έγκριση  του αιτήματός τους εντός του διαστήματος από 18 Ιουλίου έως 23  Ιουλίου 2012.

Σε περίπτωση που υπάρξουν ελεύθερες θέσεις μετά τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, εξετάζεται η περίπτωση παράτασης της προθεσμίας ή και πρόσκλησης εκθετών από άλλες περιοχές.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις προβλεπόμενες θέσεις περιπτέρων κατά  10 επιπλέον (πρώτοι επιλαχόντες), η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα κλείσει νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες για επεξεργασία και έγκριση ή απόρριψη αιτήσεων -  έγκαιρη ενημέρωση για τις οριστικές  συμμετοχές.
Γ.  Κατηγορίες εκθετών – Κόστος συμμετοχής: 

1.  Στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του Aegina Fistiki Fest συμμετέχουν 5 κατηγορίες εκθετών:
    α) Αγρότες – Φιστικοπαραγωγοί,
β) Πάσης φύσεως Εμπορικοί  εκθέτες , Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί,
γ) Περίπτερα του Gastronomy Point  (μέχρι 6 περίπτερα),
    δ) περίπτερα Οργανωτικής  Επιτροπής  για την Τουριστική προβολή του νησιού, του Φεστιβάλ και του Δήμου,

καθώς και των μη κερδοσκοπικών Οργανισμών -Συλλόγων της Αίγινας
    ε) περίπτερα χορηγών.

2.  Όλα τα περίπτερα είναι τύπου Gazebο, τα οποία παρέχει η Οργανωτική Επιτροπή στους εκθέτες.
3.  Το κόστος ενοικίασης περιπτέρου και συμμετοχής στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση, συμπεριλαμβανομένου

      ΦΠΑ,  είναι:

-  ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 3Χ3μ. :  400€
-  ΑΓΡΟΤΙΚΟ Ή ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 6Χ3μ. :  800€
-  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ του Gastronomy Point  3Χ3μ. : 450€

  Ειδικά για τους αγρότες και εφόσον λάβουν σχετική πιστοποίηση από έναν εκ των δύο αρμόδιων φορέων

(Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών ή Αγροτικός Σύλλογος) , τα περίπτερα θα έχουν εκπτωτική τιμή:

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΓΡΟΤΗ-ΦΙΣΤΙΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ 3Χ3μ. :  200€

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ :

Η προκαταβολή για  όλα τα περίπτερα είναι το 50% του ποσού της τελικής τιμής, όπως καθορίστηκε  παραπάνω κατά περίπτωση.

Η πληρωμή θα γίνεται στα γραφεία της ΚΕΔΑ .

Το υπόλοιπο εξοφλείται μέχρι τις 22/9/2012 στο κεντρικό περίπτερο  της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση συμμετοχής, η Κ.Ε.Δ.Α. επιστρέφει τα χρήματα της προκαταβολής στο σύνολό τους στον αιτούντα.

Η ακύρωση συμμετοχής με υπαιτιότητα του εκθέτη, γίνεται δεκτή μόνο εγγράφως, όπως η δήλωση συμμετοχής. Έγκαιρο και εύλογο χρονικό διάστημα θεωρούνται οι 30 μέρες νωρίτερα της ορισμένης ημερομηνίας έναρξης του Φεστιβάλ. Σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται στο ακέραιο. Κατόπιν της ημερομηνίας αυτής, τα χρήματα που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται.
Δ.  Παροχές στους συμμετέχοντες 

Όλα τα εκθεσιακά περίπτερα απολαμβάνουν νυχτερινή και μεσημβρινή φύλαξη, ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη, ηλεκτροδότηση, γενικό φωτισμό και ηχητικές εγκαταστάσεις για μουσική και ανακοινώσεις, συνεργεία καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων, ασύρματο internet.

Ειδικά για τα αγροτικά περίπτερα, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν συμβουλευτική παρουσία εικαστικών για την αισθητική των περιπτέρων τους.

Ειδικά για τα περίπτερα του Gastronomy Point, για τα οποία ισχύουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν παρέχονται τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες κοινής χρήσης στην περιοχή του πάρκου απέναντι από την «Παναγίτσα»  (καθώς και τακτική καθαριότητα των τραπεζιών και του κοινόχρηστου χώρου).

Για οποιαδήποτε επιπλέον παροχή, οι συμμετέχοντες οφείλουν να υποβάλλουν γραπτώς τα αιτήματά τους στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ε.   Υποχρεώσεις και δικαιώματα των συμμετεχόντων

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης που είναι δημοσιευμένος στο πίσω μέρος της αίτησης συμμετοχής, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του Aegina Fistiki Fest.

Επισημαίνεται ότι υπεύθυνοι για την τήρηση των  φορολογικών, υγειονομικών κλπ. διατάξεων που ισχύουν για τη νόμιμη και ασφαλή διάθεση –διατήρηση των προϊόντων, είναι αποκλειστικά οι εκθέτες.

Η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας γίνεται από την  Δημοτική Αστυνομία και τους πιστοποιημένους  εθελοντές – βοηθούς της Οργανωτικής  Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο και άλλες εξειδικευμένες πληροφορίες για την λειτουργία της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης, η Οργανωτική Επιτροπή θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “AEGINA FISTIKI FEST 2012”

Το Φεστιβάλ Φιστικιού διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή που έχει ορίσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των παραγόμενων τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων με κυρίαρχο τον Π.Ο.Π καρπό της Φιστικιάς και των προϊόντων που τον περιλαμβάνουν ως βασικό συστατικό, καθώς & της πρωτογενούς παραγωγής, χειροποίητων αντικειμένων και γενικότερα η προβολή των τοπικών δράσεων και η ανάδειξη της Αίγινας.

Διάρκεια

Η διάρκεια της εμπορικής έκθεσης του Φεστιβάλ έχει οριστεί  από την οργανωτική επιτροπή από τις 20 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2012. Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για σπουδαίο λόγο να αυξήσει ή να μειώσει τη διάρκεια της, να την ακυρώσει, να εκκενώσει ή να κρατήσει προσωρινά άδειο ένα ή περισσότερα τμήματα του χώρου έκθεσης ή ολόκληρο τον χώρο. Σπουδαίοι λόγοι είναι εκείνοι που κρίνονται από την οργανωτική επιτροπή ότι θα εξυπηρετήσουν τους σκοπούς, την ασφάλεια και την επιτυχία της έκθεσης. Η έγκαιρη γνωστοποίηση τέτοιας αλλαγής δε δίνει το δικαίωμα στους εκθέτες να εγείρουν οποιαδήποτε αξίωση ή να αιτηθούν ακύρωση της συμμετοχής. Έγκαιρη θεωρείται η γνωστοποίηση των αλλαγών έως και δέκα ημέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ.

Η οργανωτική επιτροπή δεν ευθύνεται για μεταβολή ή ακύρωση που οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, θεομηνίας, φυσικής καταστροφής, παρέμβασης – απόφασης δημόσιας αρχής ή άλλου οργανισμού κοινής ωφελείας. 

Εκθέτες – Διαδικασία συμμετοχής

Στο Φεστιβάλ έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν:

- Παραγωγοί  Αιγινήτικου (αποκλειστικά) φιστικιού. Δεν επιτρέπεται η προώθηση άλλου τύπου κελυφωτού φιστικιού χύμα ή σε συσκευασίες.

- Μεταποιητές και έμποροι προϊόντων που έχουν ως βασικό συστατικό το φιστίκι.

- Αγρότες που παράγουν άλλα αγροτικά προϊόντα στην Αίγινα.

- Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι.

- Χειροτέχνες και βιοτέχνες που παράγουν στην Αίγινα, παραδοσιακά ή και άλλα προϊόντα όπως:   κεραμικά, είδη δώρων, κοσμήματα, καλλυντικά κ.λ.π.

- Σύλλογοι και Ενώσεις που τα μέλη τους παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα   προβάλουν και να τα εμπορευθούν.

- Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων και λιπασμάτων σχετικών με την καλλιέργεια του φιστικιού της Αίγινας.

- Περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων του χώρου εστίασης και πρόχειρου φαγητού (κρεπερίες, ψητοπωλεία, σaντουιτσάδικα, κλπ.), σε ειδικό προβλεπόμενο

   χώρο της Αγροτ.- Εμπορ. Έκθεσης που θα ονομάζεται Gastronomy Point, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι αποδέχονται & τα εξής:  i)  η αισθητική και των

   περιπτέρων αυτών θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ και ii) οι κύριες  γαστρονομικές τους προτάσεις θα περιλαμβάνουν και φιστίκι  Αιγίνης. 

 Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής σε ομαδικά  περίπτερα, που θα παρασχεθούν κατ’ εξαίρεση από την Οργανωτική Επιτροπή, έχουν:

 -  Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν αλλά & μεμονωμένες ξενοδ/κές ή άλλες τουριστικές  επιχ/σεις,. Προβολή /προώθη-

    ση των προϊόντων/ υπηρεσιών τους μέσα από το διπλό περίπτερο της Τουριστικής  Επιτροπής του Δήμου Αίγινας, χωρίς  δικαίωμα εμπορικών συναλλαγών. 

 -  Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία, Μ.Κ.Ο. κ.λ.π., που θα δηλώσουν  έγκαιρα πρόθεση

    συμμετοχής στο ανάλογο κοινόχρηστο περίπτερο . Ενημερωτικά φυλλάδια ή/ και  μπροσούρες -εφόσον το  επιθυμούν-θα  τοποθετηθούν  σε ειδικά stands..

-    Οι χορηγοί θα προβληθούν σε ειδικά προβλεπόμενο  χώρο.

Κατά την εξέταση των αιτήσεων ισχύει η χρονική προτεραιότητα και όσα αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη, βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τους όρους που έχουν τεθεί. Για τους παραγωγούς Αιγινήτικου φιστικιού και τους Αγρότες του νησιού υπάρχει ειδική προβλεπόμενη διαδικασία μέσω του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα πλήρη στοιχεία στην αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις οφείλουν να κατατεθούν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Α. σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση ημερομηνίες, φέροντας πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του ενδιαφερόμενου, μαζί με την ανάλογη προκαταβολή. Η υπογραφή της αίτησης συνιστά αποδοχή των όρων του παρόντος κανονισμού (ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αίτησης)  καθώς και των σχετικών διατάξεων που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία και των υπηρεσιών ελέγχου (Αστυνομία, Υγειονομικές Υπηρεσίες κτλ). Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, θα ληφθούν υπόψη μόνο εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Χώροι – Ασφάλεια

Τα προς χρήση περίπτερα διατίθενται  στα μεγέθη που αναγράφονται στην αίτηση, περιλαμβανομένων των διαχωριστικών, των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, και κάθε άλλου είδους εγκατάσταση που κρίνεται απαραίτητη από την οργανωτική επιτροπή για την ασφαλή χρήση τους από τους εκθέτες

Επίσης:

-        Επιτρέπεται η παραγωγή, καθώς και η λιανική και χονδρική πώληση των προϊόντων προς κατανάλωση. Υπεύθυνοι για την τήρηση των  φορολογικών, υγειονομικών κλπ. διατάξεων που ισχύουν για τη νόμιμη/ ασφαλή διάθεση –διατήρηση των προϊόντων, είναι αποκλειστικά οι εκθέτες.

-        Δεν επιτρέπεται καμία μετατροπή στη χρήση των χώρων, καθώς και η αυθαίρετη κατάληψη χώρου πέρα από αυτόν που  συμφωνήθηκε.

-        Ο εκθέτης είναι ο μόνος υπεύθυνος για κάθε ατύχημα ή βλάβη που μπορεί να προκληθεί στο χώρου του περιπτέρου. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη απέναντι στον παθόντα.

-        Απαγορεύεται η τοποθέτηση ιστών, σημαιών, σημάτων κλπ. πέραν του καθορισμένου χώρου χωρίς ειδική άδεια από την οργανωτική επιτροπή και γενικότερα κάθε ενέργεια ή προβολή του εκθέτη που θα μπορούσε να θεωρηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός, έναντι των υπολοίπων εκθετών.

-        Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς  οπουδήποτε στο χώρο της Έκθεσης καθώς και οι γεννήτριες.

-        Η ηχητική κάλυψη, οι διαφημιστικές και άλλες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα στον χώρο της έκθεσης είναι αποκλειστική ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής και δεν επιτρέπεται στους εκθέτες να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα. Αναλόγως, δεν επιτρέπεται η χρήση φωτισμού ο οποίος επηρεάζει τους κοινόχρηστους χώρους του Φεστιβάλ ή γειτονικά περίπτερα (π.χ.  προβολείς).

-        Η χρήση φούρνων ή άλλων συσκευών οι οποίες απαιτούν αυξημένη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυνατή μόνο και εφόσον έχει δηλωθεί η χρήση τους στην αίτηση συμμετοχής. Η σύνδεση είναι ευθύνη του εκθέτη και πρέπει να γίνεται βάσει των κανονισμών της ΔΕΗ.

-        Οι χώροι φυλάσσονται από εταιρία security κατά το χρόνο που ο χώρος έκθεσης θα παραμένει κλειστός. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου, οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για κλοπές, απώλειες, φθορές.

-        Η διαμόρφωση των χώρων από τους εκθέτες θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη της έναρξης του Φεστιβάλ και πάντως όχι αργότερα από τις 16:00 της 19ης Σεπτεμβρίου. Αναλόγως, η απομάκρυνσή τους θα πραγματοποιείται την επομένη της λήξης του Φεστιβάλ.

-        Η διατήρηση της καλής κατάστασης των περιπτέρων είναι υποχρέωση του εκθέτη. Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται καμία δομική ή άλλου είδους επέμβαση η οποία χρειάζεται ειδική εργασία για την αποκατάστασή του. Η αποκατάσταση κάθε είδους ζημιάς θα βαρύνει πλήρως τον εκθέτη.

Φωτογράφιση – κινηματογράφηση – διαφήμιση

Οι εκθέτες μπορούν να προχωρήσουν σε προωθητικές ενέργειες στους χώρους του Φεστιβάλ και κατά μήκος της Λ. Δημοκρατίας (παραλιακή οδός) κατόπιν έγγραφης άδειας της οργανωτικής επιτροπής. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ δεν επιτρέπονται οι προωθητικές ενέργειες ή πώληση άλλων αγαθών από τρίτους που δεν λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ.

Η διαφημιστική προώθηση του Φεστιβάλ είναι αποκλειστική ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση – κινηματογράφηση – μετάδοση με ηλεκτρονικό, μηχανικό, έντυπο ή άλλο τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια και την εξουσιοδότηση της οργανωτικής επιτροπής.

Δεν επιτρέπεται η χρήση του λογοτύπου του Φεστιβάλ Φιστικιού για κανένα λόγο χωρίς την έγγραφη άδεια της οργανωτικής επιτροπής  πριν,  μετά ή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ακύρωση συμμετοχής

Η ακύρωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο εγγράφως όπως ή δήλωση συμμετοχής. Έγκαιρο και εύλογο χρονικό διάστημα θεωρούνται οι 30 μέρες νωρίτερα της ορισμένης ημερομηνίας έναρξης του Φεστιβάλ. Σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται στο ακέραιο. Κατόπιν της ημερομηνίας αυτής τα χρήματα που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται.

Η οργανωτική επιτροπή δικαιούται να ακυρώσει οποιαδήποτε συμμετοχή αν δεν τηρηθούν οι οικονομικοί όροι όπως περιγράφονται στην αίτηση συμμετοχής. Το ίδιο δικαίωμα διατηρεί ανά πάσα στιγμή, αν διαπιστωθεί ότι το περίπτερο έκθεσης χρησιμοποιείται για σκοπούς αλλότριους από εκείνους για το οποίο προορίζεται και περιγράφονται στην αίτηση συμμετοχής. Αυτόματη ακύρωση συμμετοχής επιβάλλεται με τη διαπίστωση παράβασης του παρόντος κανονισμού ή παραβάσεις που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ελληνικής δικαιοσύνης (σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού και Ποινικού Κώδικα και των κρατικών  υπηρεσιών). Κάθε ακύρωση που επιβάλλεται από την οργανωτική επιτροπή δεν συνιστά επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων.

 

Order Black Mask in Greece